Systeemiajattelun tekniikka tehostamassa arkiajattelua

Systeemiajattelun tekniikka tehostamassa arkiajattelua

Arkiajattelu eli common sense on meille jokaiselle tuttua älyllistä toimintaa – business as usual, joka tähtää vaivattomaan tulokseen ja sujuvaan kanssakäyntiin yhteisön kanssa oman etumme ajamiseksi.

Valitettavasti jääminen arkiajattelun tasolle ei monimutkaistuvassa yhteiskunnassamme enää riitä, minkä voi huomata kriiseistä, kuplista ja kaaoksista, joita tulee esille talouden pettäessä ja käsitysten horjuessa.

Kannen kuva esittää Singaporea, joka on paras esimerkki talouden saavutuksista viime vuosisadalta. Tiede ja teknologia olisivat pitkällä muidenkin maiden parantaa yhteiskuntansa hyvinvointia – ja uudistua. Tarvitsemme lisää tietoa kehittyäksemme. Systeemiajattelu on parhaita keinoja meistä jokaisen nousta arkiajattelun rajoitusten yläpuolelle parantamaan yhteisöjemme laatua. Kirja esittää lähes 200 systeemistä kuvaa yhteiskunnan rakenteista ja käyttäytymismalleista, GoodReason – tekniikkaa soveltaen. Takakanteen hahmottuvat kannattavan kasvun strategian kaikki vaihtoehdot ja talouden systeemit, jotka ovat sen suhteen avainasemassa. Niistä jokaisen ihannetta ja todellisuutta päästään lähestymään ainutlaatuisen helposti, skeema kerrallaan.

Kirja johdattelee kaavioillaan, menetelmillään ja GoodReason-teemoillaan kohti uudenlaista viestintää ja kriittistä kansalaisasennetta. Tavoitteena on selkeällä vuoropuhelulla edistää kestävää kehitystä ja ihmiskasvoista ajattelua. Samalla se edistää työllisyyttä ja aitoa kasvua.

Erkki Laitila on systeemiajattelun tutkija, FT, joka on käyttänyt GoodReason – tekniikan kehittämiseen vuosia, tuskastuttuaan kansainvälisen talouden kaaokseen. Hän loi tämän kognitiivisen menetelmän nimenomaan yhteiskunnallisen pohdinnan välineeksi.

Kirjoittaja: Erkki Laitila
Julkaisuvuosi: 2015
Sivuja: 178

pehmeäkantinen, kierteet

  
69.00 EUR75.90 EUR (alv 10.00 %)
Systeemiajattelun tekniikka tehostamassa arkiajattelua

Tuotekoodi: 2346
Varastossa: 2