Industrial Statistics with Minitab

Industrial Statistics with Minitab

 "95 % yrityksen ongelmista voidaan ratkaista käyttämällä seitsemää perustilastotyökalua" (Karoe Ishikawa: Kalanruoto, Ohjauskortti (SPC), Histogrammi, Pareto, Hajontadiagrammi, Datan keräys, Virtauskaavio)

Tilastollisten analyysien käyttö ja soveltaminen teollisuudessa on voimakkaasti lisääntynyt tilastollisen prosessinohjauksen (SPC) ja Lean Six Sigman myötä. Osiltaan tähän on myötävaikuttanut ohjelmistojen kehittyminen. "Monimutkaista" ja hidasta Excel-ohjelmaa, erityisesti data-analyysissä, kannattaa täydentää Minitab-ohjelmalla, jolla analyysit, näyttävät datayhteenvedot ja käyrät tulevat todella helposti ja - mikä tärkeintä - oikein. Excel -tiedosto tai data voidaan suoraan viedä Minitab-ohjelmaan copy-paste menetelmällä tai tiedostona. Sen jälkeen muutama valikkovalinta ja taulukko, analyysi tai käyrä on valmis. Jos toistat analyysiä uudelleen, voit helposti luoda makron tai päivittää käyriä (update graph).

"Industrial Statistics with Minitab" näyttää, kuinka Minitabia käytetään tilastollisten analyysien suorittamiseen teollisessa ympäristössä. Kaikista analyyseistä on valikkokuvat ja esimerkkidatan, jonka voi noutaa kirjan kustantajan sivulta.

Kirjan pääotsikot ovat:
Osa 1: Introduction and Graphical Techniques s. 1-78
Osa 2: Hypotesis Testing, Comparison of Treatments s. 78-136
Osa 3: Measurement Systems Studies and Capability Studies S. 137-180
Osa 4: Multi_Vari Charts and Statistical Process Control S. 181-230
Osa 5: Regression and Multivariate Analysis S. 231-292
Osa 6: Experimental Design and Reliability S. 293-370
Osa 7: Appendices S. 371-405

Lean Six Sigma Green Belt ja Black Belt löytävät kirjasta selityksiä ja esimerkkejä kaikkein oleellisimpiin kohtiin projektissaan. Kirjaa voi käyttää myös käsikirjanomaisesti nopeana referenssioppaana. Suosittelemme kirjaa kaikille. Virkistävästi ja hyvällä (yksinkertaisella) englannilla esitetty tilastollisten menetelmien soveltamisopas Minitabilla teollisuuteen.

Kirjoittajat: Pere Grima Cintas, Lluís Marco Almagro, Xavier Tort-Martorella Llabrés
Sivuja: 405
Julkaisuvuosi: 2012

 

  
110.00 EUR121.00 EUR (alv 10.00 %)
Industrial Statistics with Minitab

Tuotekoodi: 1589