Toyotan tapaan

Toyotan tapaan

Vihdoinkin erinomainen Lean -kirja käännettynä myös Suomeksi. Toyotalla tehtiin merkittävä löytö jo varhaisessa vaiheessa. He ymmärsivät, että läpimenoaikoja lyhentämällä ja keskittymällä tuotantolinjojen joustavuuteen syntyy lopputulokseksi parempi laatu, parempi asiakastyytyväisyys, parempi tuottavuus ja parempi välineiden ja tilan hyödyntäminen.

Mitä yrityksesi voi oppia Toyotalta?

Nykyään yritykset ympäri maailmaa yrittävät toteuttaa Toyotan radikaalia järjestelmää prosessien nopeuttamiseksi, kulujen pienentämiseksi ja laadun parantamiseksi. Mutta pääsevätkö ne Lean Management -työkalujen ja -tekniikoiden pinnan alle Toyotan menestyksen todelliseen ytimeen?

Toyotan tapaan selittää Toyotan ainutlaatuista Lean Management -lähestymistapaa: neljätoista periaatetta, jotka johtavat Toyotan laatu- ja tehokkuuspainotteista kulttuuria. Kirja tarjoaa arvokkaita oivalluksia, joita voi soveltaa mihin tahansa organisaatioon ja yritysprosessiin, niin palveluiden kuin tuotannon puolella. Se näyttää, miten pitkän tähtäimen filosofian, prosessien, ihmisten ja ongelmanratkaisun oikeanlainen yhdistelmä voi muuntaa organisaatiosi oppivaksi Lean-yritykseksi.


• Kaksin- tai kolminkertaista yhtiöprosessiesi nopeus
• Paranna työpaikkajärjestelmien laatua
• Eliminoi piilotuhlauksen valtavat kulut
• Tee jokaisesta työntekijästä laaduntarkkailija

“Tämä kirja kertoo Toyotan menestyksen syyt ja tarjoaa käytännön ideoita, joiden avulla voit kehittää omia menettelytapojasi.”
- Gary Convis, Toyotan johtaja

Toyota sai maailmanlaajuista huomioita ensimmäisen kerran 1980-luvulla, kun huomattiin, että japanilaiseen laatuun ja tehokkuuteen liittyy jotain erityistä. Oli huomattu, että japanilaiset autot kestivät pidempään kuin amerikkalaiset ja vaativat myös paljon vähemmän korjausta. 1990-luvulla huomattiin, että Toyotalla tämä erinomaisuus olikin jotain vielä erityisempää verrattuna muihin japanilaisiin autonvalmistajiin. Kyse oli Toyotan tavasta suunnitella ja valmistaa autoja siten, että se johti uskomattomaan yhdenmukaisuuteen prosessissa ja tuotteessa. Toyota pystyi suunnittelemaan autoja nopeammin, luotettavammin ja silti kilpailukykyisellä hinnalla. Juuri tästä syystä Toyota onkin kannattavampi autonvalmistaja kuin mikään sen kilpailijoista.

Toyotan tuotantojärjestelmä (Toyota Production Systems, TPS) on Toyotan ainutlaatuinen lähestymistapa valmistukseen, joka perustuu ihmisten ja inhimillisen motivaation ymmärtämiseen ja tehokkaisiin työkaluihin ja laadunparannusmenetelmiin. TPS on perusta suurelle osalle Lean-tuotanto -liikettä, joka on hallinnut teollisen valmistuksen trendejä Six Sigman ohella reilun kymmenen vuotta.

Kirjoittaja: Jeffrey K. Liker
Kääntäjä: Marko Niemi
Kustantaja: readme.fi
Sivuja:
323
Vuosi: 2006
uusi painos 2010

pehmeäkantinen

  
35.00 EUR
45.00 EUR38.50 EUR (alv 10.00 %)
Toyotan tapaan

Tuotekoodi: 1532
Varastossa: 57