Measurement Systems Analysis - MSA, 4. painos

Measurement Systems Analysis - MSA, 4. painos

Measuremet System Analysis (MSA) -manuaali esittelee mittaussysteemin arviointimenetelmät niin variaabeli kuin attribuuttimittauksille. MSA:n neljäs painos on uudistunut. Manuaali on ehdoton “must" kaikille, jotka suorittavat tai teettävät mittauksia. MSA kuuluu myös ISO/TS 16949 -sarjaan (ent. QS-9000). Katso lisää muista manuaaleista Laatu- ja ympäristöjärjestelmät ryhmästä.

Mittausdataa käytetään lähes kaikissa tuotannollisissa prosesseissa. Havaittu prosessin vaihtelu koostuu todellisesta prosessin vaihtelusta sekä mittaussysteemin aiheuttamasta vaihtelusta. Jos mittaussysteemi ei toimi kunnolla, se voi olla vaihtelun suurin syy, joka aiheuttaa negatiivisen vaikutuksen kyvykkyyteen. 

Jos vaihtelun lähde on mittaus, organisaatio saattaa tietämättään hylätä hyvät yksiköt ja hyväksyä huonot yksiköt ja vielä pahempaa säätää prosessin tuottamaan virheellisiä tuotteita tai palveluja. Vielä vakavampaa on, että kuvitellaan vaihtelun tulevan prosessista, vaikka se tuleekin mittauksesta. Korjaustoimenpiteet menevät täysin väärään kohteeseen. On tärkeää määrittää, onko mittaussysteemi luotettava vai ei, ennen kuin prosessin kyvykkyyden perustaso voidaan määrittää.

Kun mittausdatan laatua parannetaan, myös päätöksenteon laatu paranee. Tämä opas auttaa sinua arvioimaan mittaussysteemiäsi, tarjoten lähtökohdat parannuskohteiden tunnistamiselle ja näin voit parantaa mittaussysteemiäsi. 

 

Kirjoittaja: Chrysler, Ford, GM (AIAG)
Sivuja: 225
Vuosi: 2010

  
98.00 EUR107.80 EUR (alv 10.00 %)
Measurement Systems Analysis - MSA, 4. painos

Tuotekoodi: 512
Varastossa: 10