Lean Six Sigma 2.0 ja laatuteknologia

Lean Six Sigma 2.0 ja laatuteknologia

 

Uusi kirja ilmestyi 12.10.2020. 

Maksimoi organisaatiosi laatu ja tuottavuus Lean Six Sigman ja laatuteknologian avulla!

Haluatko tehdä organisaatiostasi tehokkaamman ja tuottavamman? Jos vastasit "kyllä", silloin on vaihdettava ajattelutapaa. Kun yhdistät laatuteknologian, Six Sigman ja Leanin parannusmenetelmät, voit viedä yrityksen suorituskyvyn uudelle tasolle. Kirjassa on kuvattuna, kuinka tämä voi tapahtua.


Leanin ydinajatus on maksimoida asiakasarvo samalla kun minimoidaan hukka” ja Six Sigma määritellään suomennetussa standardissa SFS ISO 13053:fi ”Six Sigman tarkoitus on parantaa liiketoimintaa ja laadunhallinnan tasoa ja tuottaa enemmän voittoa ratkaisemalla vakavia liiketoiminnan ongelmia, joita on voinut esiintyä pitkän aikaa”.

Kirjassa luodaan yhtenäinen ymmärrys ja tausta Leaniin ja Six Sigmaan, jotka pohjautuvat Taylorin kehittämään tieteelliseen johtamisteoriaan ja Tri Walter A. Shewhartin vuonna 1931 luomaan laatuteoriaan, joka jakaa vaihtelun syyt erityissyihin ja systeemin aikaansaamiin satunnaissyihin. Satunnainen systeemiperusteinen vaihtelu on vallitseva ja määrittelee systeemien ja prosessien suorituskyvyn, jota niin Leanissa kuin Six Sigmassakin parannetaan. Mitä vähemmin satunnaissyyn aiheuttamaa vaihtelua, sitä parempi on myös laatu, tuottavuus ja yrityksen tulos.

Kirjassa käydään läpi Lean Six Sigma -prosessi, DMAIC-ongelmanratkaisu, vaihe vaiheelta lähtien projektin määrittelystä (Define) ja päätyen ohjausvaiheeseen (Control). Prosessin esittelyssä keskitytään ensi sijassa ymmärtämään, miksi asiat tehdään niin kuin ne tehdään, jotta tavoitteen, systeemin tai prosessin parannus voidaan saavuttaa.

Kirja on konkreettinen ja havainnollinen käsittäen yli 250 kuvaa ja taulukkoa. Kirja sopii perusteokseksi kaikille l
aadun, tuottavuuden ja Lean Six Sigma -parannusprosessien parissa työskenteleville.

Kirjan sisällysluettelo ja esipuhe.

Kirjoittajat: Karjalainen, Eero E. ja Karjalainen, Tanja
Sivuja: 406
Vuosi: 2020
 

ISBN 978-951-98355-4-9

Huom! Kirja toimitetaan Postin pikkupakettina, joten laitathan tilaukseen myös matkapuhelinnumerosi saapumisilmoitusta varten.

 

"Olette tehneet tosi hyvän laatukirjan. Minusta te olette aivan saman henkisiä kuin minä, eli pyritte tekemään kaiken niin hyvin kuin on inhimillisesti mahdollista. Olen lukenut teidän kaikki artikkelinne ja kirjanne suurella mielihyvällä. Suurkiitokset hyvästä kirjasta!"

Pekka Puranen
Tekniikan lisensiaatti
(lisensiaattityö laatuasioista)

 

"ONNISTUNUT! Ensimmäinen kirja, jonka voi antaa henkilölle, jolla on tarpeelliset lähtötiedot ja haluaa oppia koko L6S maailman. Painottaa asioita oikealla tavalla eikä nosta mitään yksittäistä juttua maailman pelastajaksi. Kirjassa on kuvattu hyvin miten edetä projektissa ja roolit + taulukot lopussa. Toimii hienosti käsikirjana ja tukena.”

Juha Sohlberg
Senior Project Manager
L6S Black Belt

 

 Quality Knowhow Karjalainen Oy:n ajankohtaisia artikkeleita laadusta.

 

LEAN SIX SIGMA 2.0 JA LAATUTEKNOLOGIA on ilmastoneutraali painotuote, jonka hiilidioksidipäästöt (7,229 kg CO2) on kompensoitu ProAldus Oy:n ja ClimatePartnerin kautta. Katso tarkemmin kirjan QR-koodista: https://fpm.climatepartner.com/tracking/13235-2008-1002/en

Ilmastoneutraalit tuotteet ovat tätä päivää: vaihtoehto kaikille, jotka haluavat antaa pienen panoksensa ilmastonsuojeluun kuten me Quality Knowhow Karjalainen Oy:ssä. Olipa kyse sitten ilmastoneutraalin painotuotteen lukemisesta, matkustamisesta ilmastoneutraaleilla autoilla tai lentokoneilla, ilmastoneutraaleista elintarvikkeista tai vaikkapa pizzan toimittamisesta kotiin.

Yli 2500 yritystä voi kertoa ilmastotoimenpiteiden menestystarinaa: kuinka ne laskevat hiilijalanjälkensä ja työskentelevät sen pienentämiseksi; kuinka ne vähentävät CO2 hiilidioksidipäästöjään; kuinka ne osallistuvat hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen kompensoimalla väistämättömät päästöt. Lopputulos on ilmastoneutraali tuote, joka kokonaisuutena edustaa ilmastonsuojelua. Selkeästi merkitty ja jäljitettävä.

  
89.00 EUR97.90 EUR (alv 10.00 %)
Lean Six Sigma 2.0 ja laatuteknologia

Tuotekoodi: 2222