Uusi AIAG&VDA FMEA ja keskeiset muutokset (etäkoulutus)

Tämän tiiviin 3 h etäkoulutuksen tarkoituksena on käsitellä mitä uusi AIAG & VDA FMEA 2019 1st edition muuttaa ja tuo tuotteiden ja prosessien vikaantumisen ja vaikutuksen analysointiin. Opas on autoteollisuuden referenssi, mutta sen soveltaminen on mahdollista ja suotavaa millä tahansa toimialalla.

FMEA on perusmetodi tuotteiden ja prosessien riskien analysointiin ja tehtävien toimenpiteiden priorisointiin. Nyt käynnissä oleva Covid-19 pandemia on tuotantoketjuihin iskenyt musta joutsen, jonka tapaiset erityiset ulkoiset häiriöt ovat varmasti ainakin lähitulevaisuudessa monen yrityksen ja organisaation riskien analysoinnissa huomioutu ja korostuneet, jopa ehkä turhaan. Mutta tapahtumista oppiminen, nopea reagointi ja jälkiviisaus on vain vähintä mitä voidaan tehdä. Pelkän vahingon minimointi ei ole riskien hallintaa sen täydessä potentiaalissa, koska silloin riski on jo päässyt toteutumaan emmekä ole onnistuneet sen toteutumisen mahdollisuuden poistamisessa.

Onnistunut riskien hallinta mahdollistaa toimenpiteet, jotta riskit eivät toteudu tai ainakin niiden toteutuminen on minimoitu. Tällainen tekniikka on myös FMEA, jonka tarkoituksena on löytää tuotteesta tai prosessista sen heikkoudet ja asiakkaan toimintaan tai loppukäyttäjään kohdistuvat riskit ennen kuin ne realisoituvat.

Koulutuksen tarkoituksena on käsitellä mitä FMEA:n toteuttamisessa muuttuu uuden homogenoidun AIAG&VDA -version myötä. Tarkoituksena on, että osallistujat saavat hyvän käsityksen keskeisistä muutoksista riskien arviointiin ja toimenpiteiden priorisointiin.

Keskeisiä aiheita:

  • FMEA:n tausta ja perusidea – riskien arviointi vai toimenpiteiden priorisointi?
  • Uusi AIAG&VDA FMEA 2019 1st edition - keskeiset muutokset
  • 7 -kohtainen FMEA prosessi
  • Uudet arviointitaulukot
  • Action Priority (AP) ja toimenpiteiden seuranta


Koulutuksen ajankohta ja laajuus

Koulutus on kestoltaan 3 h (sis 2 x 15 min jaloittelutaukoa). Päivän jälkeen on mahdollisuus vapaaseen keskusteluun aiheesta kouluttajan kanssa. Toteutus järjestetään etäopetuksena Teamsia käyttäen 19.5.2020 kello 12:30-15:30.

Kouluttaja


Matti Pesonen

sähköposti: matti@qk-karjalainen.fi
puh. 040 547 8605

 

Lisätietoja koulutuksesta löydät klikkaamalla tästä.


Huom! Ostoskoriohjelma laskee kaikelle toimituskulut. Niitä ei tietenkään kurssi-ilmoittautumisista peritä.

  
290.00 EUR319.00 EUR (alv 10.00 %)
Uusi AIAG&VDA FMEA ja keskeiset muutokset (etäkoulutus)