Four types of problems - from reactive troubleshooting to creative innovation

Four types of problems - from reactive troubleshooting to creative innovation

Ongelmanratkaisu laajassa mielessä on yksi keskeisiä Lean -ajattelun sisältöjä. Kirjassa "Lean thinking" Womack ja Jones kuvaavat kolme kriittistä johtamistapaa - Ongelmanratkaisukonsepti läpi koko tuotannon, Tietojohtajuus ja Fyysinen Muutos. Four types of problems -kirja keskittyy ongelmanratkaisuun lähtien ongelmien selvittämisestä/ampumisesta/etsinnästä (Troubleshooting) avoimiin luoviin ongelmiin (Oppen-ended), jota edustaa Toyotan päämäärät.

Art Smalley jakaa ongelmat kahteen ryhmään: reaktiiviset aiheutuneet ongelmat ja proaktiiviset luodut ongelmat. Nämä ongelmaryhmät voidaan ratkaisutavan perusteella jakaa edelleen 1. ongelmien selvittäminen, troubleshooting, ja 2. aukko standardiin, jotka ovat tyypillisiä ongelmia, jonka eteen joudumme ja joku on sen saanut aikaan. Toinen ryhmä ongelmia on meidän itse luomiamme ongelmia. 3. Luomme selkeän saavutettavissa olevan tavoitteen tulevaisuuteen ja kun tavoite saavutetaan, ongelma on ratkaistu. Neljäs ongelmaryhmä on avoin tavoite, visio, johon suuntaan etenemme. Toyotan sanastossa käsitettä edustaa ”True North” .

Kirjassa käsitellään ongelmaratkaisumenetelmät kuten SPC, PDCA, TWI, 7QC, RPT, DoE, Kaizen, 8D, Six Sigma, A3, Kata, FMEA, TRIZ/TIPS, GD3 ja edellä olevat neljä erilaista ongelmatyyppiä yksityiskohtaisesti. Hyvä kirja.

Sisältö:

Introduction
-The Four Types Illustrated trough Taiichi Ohno’s famous Five Whys Story
- The Rise of Modern Problem Solving
Type 1: Troubleshooting
Type 2: Gap from Standard
Type 3: Target Condition
Type 4: Oppen-ended
Summary
Self-Assessment Guide

Kirjoittaja: Art Smalley
Sivuja: 173
Julkaisuvuosi: 2018

Kovakantinen

  
96.00 EUR105.60 EUR (alv 10.00 %)
Four types of problems - from reactive troubleshooting to creative innovation

Tuotekoodi: 15502