This is Lean - Resolving the efficiency paradox

This is Lean - Resolving the efficiency paradox

This is LEAN - kirja on selkeä, tiivis ja uuden tyyppinen LEAN -kirja, joka kertoo, miksi LEANia käytetään. Ongelmana on resurssitehokkuuden ja virtaustehokkuuden ristiriita. Jos valmistus ja palveluresurssit ovat tehokkaassa käytössä, toimitusajat ja jonot kasvavat liian pitkiksi. Jos toimitusaikoja ja jonoja halutaan lyhentää, on resursseja lisättävä eli resurssitehokkuus laskee ja virtaustehokkuus kasvaa. Tässä on ristiriita, paradoksi, johon haetaan ratkaisua. Ratkaisu löytyy laadun eli vaihtelun hallinnasta, johon Lean kaikin lean -työkaluin pyrkii.

Kirjassa on hyviä oivaltava esimerkkejä niin palvelun kuin teollisuuden puolelta. Kirja tuo oivallisesti esille jonoteoriat ja niiden käytön ongelman, paradoksin, ratkaisussa. This is LEAN -kirja on Ruotsin myydyin johtamisen kirja. Kirjaa on myyty vuodessa huikeat 37 000 kappaletta.

Suosittelen kirjaa kaikille Leanin ja laadun ammattilaisille. Kirjan luettua ymmärtää, miksi Toyotan Lean -ohjelmassa pyritään 0-virheeseen eli minimivaihteluun ja miksi W. Edwards Deming kaikkialla korosti vaihtelua ja sen merkitystä. Vaihtelun minimoinnilla voidaan resurssitehokkuuden ja virtaustehokkuuden eli läpimenoajan ristiriita, paradoksi, ratkaista.

Kirjoittajat: Niklas Modig, Pär Åhlström
Sivuja:168
Julkaisuvuosi: 2012

 

HUOM! Saatavilla myös suomenkielisenä versiona.

  
29.00 EUR31.90 EUR (alv 10.00 %)
This is Lean - Resolving the efficiency paradox

Tuotekoodi: 1553
Varastossa: 2